Partij van de Arbeid? Partij van de Macht!

Ofwel de VVD probeert haar PVV-stemmers terug te krijgen, benauwd als ze zijn geworden door de laatste peilingen. En de PvdA? Die denkt éénmaal aan de regering, altijd aan het regeren: daar leveren we onze principes wel voor in. Ik hoop, dat Samson op het a.s. partijcongres zijn Delilah ontmoet en hem de haren afgesneden worden. Petje af voor Amsterdam, Den Haag, Tilburg en Eindhoven.

Dacht u soms, dat de strafbaarheid van hulp aan illegalen – gewoon medemenselijkheid dus – lang alleen op papier strafbaar blijft? 

PvdA, VVD: illegaliteit strafbaar

Illegalen in een 'vluchtkerk' Illegalen in een ‘vluchtkerk’ ANP
Toegevoegd: woensdag 24 apr 2013, 10:58
Update: woensdag 24 apr 2013, 13:23

Illegaliteit wordt strafbaar, zoals is afgesproken in het regeerakkoord. Dat zeggen PvdA-leider Samsom en VVD-fractievoorzitter Zijlstra.

Bij de PvdA-achterban bestaat onrust over de illegaliteit. Op het partijcongres van aanstaande zaterdag zal een motie worden ingediend om niet in te stemmen met de coalitieafspraak. Die motie is afkomstig van onder meer de PvdA-afdelingen Amsterdam, Den Haag, Tilburg en Eindhoven.

‘Mooie discussie’

Samsom zegt dat er op het congres in Leeuwarden ruimte is om te discussiëren. Hij verwacht “een mooie discussie over bijvoorbeeld het binnenhalen van een prachtig sociaal akkoord, maar ook over de pijnlijke punten uit het regeerakkoord”.

Maar de afspraak in het regeerakkoord staat wat hem betreft. Hij vindt het bij die afspraak belangrijk dat hulp aan illegaliteit, zoals bijvoorbeeld in de vluchtkerken wordt gegeven, niet strafbaar wordt.

‘Niet in het krijt’

VVD-fractievoorzitter Zijlstra voegt er aan toe: “De afspraak over het strafbaar stellen van illegaliteit is een belangrijk punt. De VVD-achterban heeft ook grote moeite met sommige punten uit het regeerakkoord.”

De VVD’er zegt niet het gevoel te hebben bij de PvdA in het krijt te staan na het openbreken van het regeerakkoord in verband met de inkomensafhankelijke zorgpremie. “Nee, dat heeft ons 250 miljoen aan infrastructuur gekost.”

‘Verzwaard inreisverbod’

Ook verantwoordelijk staatssecretaris Teeven roept de PvdA op de afspraken uit het regeerakkoord na te komen. In een interview met het blad Wordt Vervolgd van Amnesty International zegt hij begrip te hebben voor de onrust in de PvdA. “Maar als je samen gaat regeren, maak je afspraken.”

In hetzelfde interview zegt Teeven dat hulp aan sommige illegalen toch strafbaar wordt. Het gaat dan om hulp aan vreemdelingen die al vaker zijn aangehouden en een ‘verzwaard inreisverbod’ hebben. Volgens de staatssecretaris zal het Openbaar Ministerie de hulpverleners niet actief gaan vervolgen, maar is de hulp op papier wel strafbaar.

Advertisements

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Actualiteit, Alles is Recht en Onrecht, empathie, Integere Politiek, macht, NORMEN en WAARDEN, politiek, TOEKOMST, Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Partij van de Arbeid? Partij van de Macht!

  1. rikus says:

    Kunnen ze niet beter een premie zette op het aanhouden van een illegaal. Ik bedoel mer zo als in de tijd van het wilde westen. Er zijn er vorig jaar maar 3400 opgepakt, dat hadden er volgens de afspraak 4800 moeten zijn. Door die premie zou oom agent wat actiever worden lijkt mij

    • hansdekoning says:

      Rikus toch. Mijn bedoeling was juist het strafbaar stellen van illegalen tegen te gaan. Er zijn genoeg voorbeelden van “illegalen”, die naderhand bleken een aanwinst te zijn voor ons hutspotje van rassen en nationaliteiten. Ik heb het niet zo op al die strafbaarstellingen. Voor je het weet is het strafbaar om een gewoon, kritisch burger te zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s