De JSF en Didi Samson.

Waar  denk ik aan? Aan Didi Samson en de JSF Hij probeert de meer nuchtere denkers van de PvdA over te ed PvdA (thehalen dat het noodzakelijk is om de JSF te kopen. 37 Vliegtuigen zouden noodzakelijk zijn – en volgens het kabinet ook voldoende – om 4 straaljagers permanent beschikbaar te hebben voor vredesmissies. Zoveel machines in onderhoud, zoveel voor opleiding, zoveel voor oefening met dit bijna ondenkbaar gecompliceerde toestel en dan blijven  er maar 4 over om militairen op de grond te ondersteunen bij hun vredesoperaties.

De regering geeft voorlopig nog geen exacte cijfers voor deerste 3 categorieën , hetgeen doet geloven dat de berekeningen zo nauw zijn genomen, dat er maar één uit de lucht hoeft te tuimelen om de hele planning in chaos te doen verkeren.

Er blijven 2 vragen over: 1.De prijs staat nog steeds niet vast en gaat nog steeds omhoog: het is de vraag of 4,5miljard Euro aan het eind van de rit nog voldoende is voor die 37 toestellen.  2. Wat precies is een vredesmissie? De landen, die er tot nu toe één hebben  mogen meemaken – Afghanistan, Irak, Libë-  zijn nie  bepaald voorbeelden van teruggekeerde rust en vrede,  nadat de missies waren afgelopen.

Laten we hopen, dat de JSF niet de Delilah zal worden van de Nederlandse Defensie en dat we op korte termijn de rug zullen zien van meneer  Samson, de verrader van alles wat tot nu toe heilig was in de PvdA.

http://nieuwsuur.nl/onderwerp/553768-samsom-bij-twijfel-geen-besluit-over-jsf.html

About hansdekoning

In februari 2011 73jaar. Ex-rijksambtenaar, houdt van katten en bonsai. Is door COPD en MD niet meer in staat die hobbies full time te beoefenen en heeft moeite met scherpstellen en dus lezen. Schrijft maatschappij-kritische blogs en stoort zich daarbij aan toestanden over de hele wereld. "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace." - Jimi Hendrix
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to De JSF en Didi Samson.

  1. pietje says:

    Een vredesmissie is de moderne term voor kolonisatie.
    Vroeger was het ‘White man’s burden’ en ‘Manifest destiny’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s